РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Радионица о криминалу у области права интелектуалне својине

скопље_ипрБорка Суртов, главни републички тржишни инспектор и Петар Ернаут, виши стручни сарадник за правне послове у Инспекторату Републике Српске учествовали су на Радионици о криминалу у области права интелектуалне својине, која је одржана у Скопљу 30. и 31. маја 2013. године.

Радионици су присуствовали представници свих земаља региона и Турске, а испред Босне и Херцеговине, поред представника Инспектората Републике Српске били су присутни и представници Инспектората Федерације БиХ, царине и Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине.

Учесници радионице имали су прилику да се упознају са пријетњама које доноси криминал у области права интелектуалне својине, какви су могући одговори надлежних институција и на који начин треба радити на унапређењу свијести о штетности криминала у области интелектуалне својине. Посебан нагласак је стављен на сарадњу како унутар поједине земље (између различитих институција - полиција, тужилаштва, судови, царина, инспекција), тако и на сарадњу на регионалном и међународном нивоу.

Радионица је одржана у организацији Европске комисије, Генералног директората за проширење, а у оквиру ТАИЕX инструмента.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh