РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:36 12.10.2011

Регионални тренинг просвјетних инспектора

просвјетна_даниловград_малаПросвјетни инспектори Инспектората Републике Српске учествовали су на првом „Регионалном тренингу просвјетних инспектора", који је одржан од 04. до 07. октобра 2011. године у Даниловграду, Црна Гора.

Тренинг су организовали Савјет за регионалну сарадњу (РЦЦ) и Швајцарска организација за развој и сарадњу са Савјетом Европе и Европском тренинг фондацијом, а учествовали су просвјетни инспектори из земаља Југоисточне Европе, као и представници релевантних међународних организација.

Стручњаци из Европске уније говорили су о улози просвјетних инспектора у осигурању квалитета у образовању, вањском вредновању школа, образовању за демократско друштво, људским правима и искуствима земаља чланица Европске уније и земаља из региона.

Циљ Регионалног тренинга била је размјена искустава, увид у различите моделе, надлежности и улогу просвјетних инспектора, те елаборирање могућности за боље укључивање органа просвјетне инспекције у промоцију идеје боља школа и квалитетније образовање.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh