РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

08:29 08.08.2024

Саобраћајна инспекција континуирано ради на сузбијању нелегалних радњи у саобраћају

У овој години у области јавних путева републичка саобраћајна инспекција је извршила преко 200 контрола које су обухватале заштиту, одржавање, изградњу и реконструкцију јавних путева. Изречено је преко 50 управних мјера којима је наложено отклањање неправилности, те издато 25 прекршајних налога,истакао је Александар Ђукић, главни републички саобраћајни инспектор у интервјуу за БЛ ПОРТАЛ.

Он је истакао да је посебан акценат у раду републичке саобраћајне инспекције усмјерен на контролу станица техничког прегледа, те да је у протеклим годинама инспекција уложила значајне напоре на сузбијању фиктивних техничких прегледа. Према његовим ријечима у протеклим годинама у овим случајевима изрицане су најрепресивније мјере које су подразумијевале забрану рада станици техничког прегледа чак и до 90 дана, као и новчану казну.

Када је ријеч о јавном превозу лица, Ђукић је појаснио да саобраћајна инспекција у оквиру редовних контрола превозника у друмском саобраћају, уколико има сазнања или увидом на лицу мјеста посумња у исправност возила, може захтијевати да се одређено возило упути на ванредни технички преглед. У пракси је било случајева гдје су приликом ванредног техничког прегледа аутобуса утврђене неисправности, те је од стране саобраћајног инспектора извршено искључење возила из саобраћаја уз одузимање Потврде о регистрацији, као и регистарских ознака. Наведена мјера остаје на снази све до отклањања утврђених неисправности.

Компелтан интервју можете прочитати на сљедећем линку:

Главни саобраћајни инспектор упозорава: Овако неки наши грађани нелегално превозе путнике | БЛ Портал (бл-портал.цом)

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh