РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:16 16.04.2010

Сарадња Инспектората и ИППЦ пројекта

иппц_16.4_малаМишел Усио, (Мицхел Хоуссиау) експерт за размјену података пројекта Европске уније „Подршка имплементацији директиве - Интегрисана превенција и контрола загађења" (ИППЦ) и Бошко Ников, консултант пројекта, посјетили су 16. априла 2010. године Инспекторат Републике Српске.

Овом приликом одржан је радни састанак на којем су разматране могућности за размјену података између Инспекцијског информационог система Републике Српске (ИМС) и информационих система који ће се креирати кроз реализацију ИППЦ пројекта, а првенствено Регистра загађивача.

Након одржане презентације ИМС-а, представници ИППЦ пројекта исказали су задовољство због могућности за размјену података које ИМС пружа, као и спремности Инспектората Републике Српске на сарадњу, која ће се између осталог остварити и кроз учешће у радним групама које ће се формирати у оквиру овог пројекта.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh