РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:21 19.09.2012

Састанак са представницима студената Универзитета у Источном Сарајеву

универзитетисГлавни републички просвјетни инспектор, Радмила Пејић је 13.09.2012. године у деканату Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву одржала састанак са представницима Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

С обзиром на недавно одржани састанак Просвјетне инспекције и представника Уније студената Републике Српске у Бањалуци, а којем нису присуствовали представници студената Универзитета у Источном Сарајеву, на овом састанку и они су добили прилику да информишу инспекторе са потешкоћама и проблемима са којима се сусрећу.

Састанку су присуствовали и просвјетни инспектори за подручје Источног Сарајева, Добоја и Бања Луке, који су упознала студенте са активностима Републичке просвјетне инспекције, која се од 2008. године налази у саставу Инспектората Републике Српске и до сада је извршила преко 1.000 инспекцијских прегледа на високошколским установама.

Просвјетни инспектори упознали су студенте са планом рада инспекције, гдје је за ову годину нагласак у контролама у области високог образовања био на правима студената. С друге стране највише примједби упућених од стране студената односило се на организовање наставе, распоред испита, те рок за пријављивање испита.

Инспектори су студентима пружили подршку у борби за унапређење права студената и упознали их како са њиховим правима и обавезама, тако и са обавезама професора у вези са одржавањем наставе, одређивањем термина испита, приступа испитима, формирањем оцјене и друго.

Инспектори су студенте савјетовали да проблеме и потешкоће са којима се сусрећу покушају ријешити заједнички са деканима или са надлежним тијелима и органима Универзитета, а уколико ту не наиђу на разумјевање Републичка просвјетна инспекција им увијек стоји на располагању.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh