РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:19 17.11.2009

Семинар о безбједности хране

Главни републички ветеринарски инспектор, Љиљана Гојић учествовала је на семинару о систему безбједности хране Европске Уније, који је одржан 4. и 5. новембра 2009. године у Будви, у Црној Гори.

Семинар је организовала Европска агенција за безбједност хране (ЕФСА), а у оквиру предприступног Програма 2009/2010 за земље кандидате и потенцијалне кандидате за улазак у Европску Унију, који је финансиран од стране Европске Комисије.

На семинару је презентована основна улога ЕФСА-е као европског референтног тијела за сигурност хране, њена организација и сарадња са институцијама Европске Уније које су задужене за област безбједности хране, те будући планови и пројекти ове организације.

Поред представника земаља кандидата за улазак у Европску Унију, Хрватске, Македоније и Турске, на семинару су учествовали и представници земаља потенцијалних кандидата, Босне и Херцеговине, Албаније, Србије, Црне Горе и Косова (Резолуција Савјета безбједности Уједињених нација 12/44).

Основни циљ семинара, који је био први у оквиру наведеног програма ЕФСА-е, је да земље потенцијални кандидати за улазак у Европску Унију представе своје системе сигурности хране, те да се упознају са обавезама које су преузете у склопу кандидатуре, у првом реду када је у питању сарадња са ЕФСА-ом и успостављање ланца безбједности хране „од њиве до трпезе".


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh