РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Семинар о заштити ауторских права

ауторска_права_малаУ Тренинг центру Инспектората Републике Српске, 14. јуна 2011. године одржан је једнодневни семинар на тему заштите ауторских права на рачунарским програмима за инспекторе тржишне инспекције регија Бања Лука и Приједор.

Обука се састојала из презентација представника произвођача пословног софтвера о начину лиценцирања и облицима софтверске пиратерије који су најчешће присутни у пракси.

Правни заступник Бусинесс Софтwаре Аллианце у БиХ, Мирна Милановић-Лалић у уводном излагању упознала је учеснике са активностима Удружења у БиХ и изложила податке Студије о софтверском пиратству коју проводи Удружење у сарадњи са Интернатионал Дата Цорпоратион.

Представник Мицрософт Цорпоратион Лејла Хаџиабдић је одржала презентацију о начинима лиценцирања Мицрософт софтвера и презентовала примјере доказа о легалном коришћењу Мицрософт софтвера.

О начину лиценцирања и облицима софтверске пиратерије у пракси презентацију испред компаније Аутодеск, представништва у Београду, одржао је Владан Дјурић, а испред Адобе Сyстемс Инцропоратед, представништва у Загребу, презентацију је одржао Дејан Роган.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh