РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:50 22.11.2011

Семинар у области заштите животне средине

У Тренинг центру Инспектората Републике Српске, 17. новембра 2011. године, одржан је семинар из области заштите животне средине у организацији Инспектората Републике Српске и пројекта Подршка имплементације директиве Интегрисана превенција и контрола загађења (ИППЦ)", који финансира Европска Унија.

Семинару су присуствовали републички и општински водни и еколошки инспектори, представници еколошких удружења, те преко 100 студената са факултета који у својим студијским програмима имају додира са заштитом животне средине.

Игор Милуновић, замјеник директора Инспектората Републике Српске упознао је присутне са организацијом Инспектората, радом еколошке и водне инспекције које врше контроле у области заштите животне средине, као и о активностима Инспектората на ИППЦ пројекту.

иппц_семинар_мала2Курт Терпгард-Јенсен, тим лидер ИППЦ пројекта одржао је презентацију о значају интегрисаног приступа при издавању дозвола и вршењу инспекцијских контрола, са посебним освртом на искуства у Краљевини Данској, еколошки најуређенијој земљи у ЕУ.

Професор др. Богољуб Антонић говорио је о значају воде за живот, посљедицама повећања потрошње и загађењу воде.

У другом дијелу семинара који се састојао из обуке за инспекторе за рад на мобилном уређају за анализу квалитета вода, а који ће се користити у инспекцијским контролама, професор Антонић одржао је теоретско предавање о принципима на којима се заснива рад уређаја, док је представник Синекс лабораторије, овлаштени заступник произвођача овог уређаја, Бојан Антонић, демонстрирао практичан начин рада на уређају.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh