РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:58 23.11.2020

Смањен броја контрола са утврђеним неправилностима

Надлежни инспекцијски органи протекле седмице извршили су 761 инспекцијску контролу поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. Само у једном случају утврђене су неправилности, због чега је изречена казне у износу од 1.000 КМ.

На основу наведених показатеља, може се констатовати да су појачан инспекцијски надзор и предузимање оштријих мјера према несавјесним појединцима који крше закон, резултирали смањењем броја контрола са утврђеним неправилностима.

Генерално, привредни субјекти су показали одговорност, спремност за сарадњу и провођење препорука и упутстава здравствених стручњака о мјерема којих се требају придржавати у циљу несметаног рада и сузбијања болести изазване вирусом корона.

Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену. Позивамо привредне субјекте да и даље наставе досљедно проводити превентивне мјере, да на тај начин пруже подршку свим органима и институцијама које предузимају велике напоре како би заштитили здравље становништва и да инспекторима на терену буду сарадници и партнери.

Имајући у виду да је епидемиолошка слика погоршана, позивамо и грађане да превенцију ставе на прво мјесто и да на свом примјеру покажу одговорност у понашању.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено преко 25.500 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од око 364.000 КМ, док је за 30 објеката изречена мјера забране рада.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh