РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:30 10.10.2011

Студијска посјета Данској и Бугарској

студијска_посјета_малаПредставници Инспектората Републике Српске боравили су од 05. до 14. септембра 2011. године у студијској посјети Краљевини Данској и Републици Бугарској, а у организацији пројекта „Интегрисана превенција и контрола загађења (ИППЦ)" у Босни и Херцеговини.

Циљ студијске посјете било је упознавање учесника са позитивним искуствима али и потешкоћама са којима су се сусретале ове земаље у процесу издавања и инспекције такозваних ИППЦ дозвола.

Током трајања студијске посјете учесници су посјетили данску Агенцију за заштиту животне средине, једно од ИППЦ постројење у Данској (спалионицу отпада), општински орган за издавање дозвола и вршење инспекцијског надзора у Данској, Министарство вода и животне средине Бугарске, бугарску Агенцију за заштиту животне средине, једно од ИППЦ постројења у Бугарској (галванизација) и један од регионалних инспектората у Бугарској.

Делегацију Босне и Херцеговине поред представника Инспектората Републике Српске чинили су представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Федералне управа за инспекцијске послове, Федералног министарства околиша и туризма, Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Инспектората Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh