РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

18:19 12.11.2013

Студијска посјета из Црне Горе

малаПредставници Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе боравили су 6. и 7. новембра 2013. године у студијској посјети Инспекторату Републике Српске.Посјета је организована на иницијативу представника овог Министарства, са циљем да се упознају са функционалностима и практичном примјеном Инспекцијског информационог система Републике Српске (ИМС) у вршењу инспекцијског надзора.

Наиме, представници Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе су укључени у ЛАМП пројекат (Пројекат земљишне администрације и управљања), у оквиру којег је предвиђена и израда Информационог система који би пратио рад Урбанистичке, Грађевинске и Инспекције заштите простора.

Зоран Микановић, вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске и његови сарадници презентовали су гостима организацију и рад Инспектората Републике Српске, са посебним акцентом на ИМС. Одржано је неколико презентација на којима су присутни имали прилику да се упознају са начином планирања и извјештавања помоћу ИМС-а, са моделом канцеларијског пословања који се користи у Инспекторату Републике Српске, а који се у потпуности одвија путем ИМС-а, а одржана је и демонстрација практичне примјене Инспекцијског информационог система.

Представници Инспектората Републике Српске упознали су госте и са искуствима и изазовима кроз које су прошли приликом имплементирања ИМС-а. У нади да ће се размјена информација настави и у будућем раду, гости су изразили задовољство реализованом посјетом.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh