РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Студијско путовање у Чешку Републику

цеска_студијска_малаЉиљана Гојић, главни републички ветеринарски инспектор боравила је од 25. до 27. јуна 2013. године у Чешкој Републици у студијској посјети која је организована у склопу ФАРМА пројекта (УСАИД/СИДА Фостеринг Агрицултурал Маркетс Ацтивитy) „Јачање ветеринарских лабораторија и ветеринарских инспекција у Босни и Херцеговини", а у сарадњи са Чешком Развојном Агенцијом.

Учесници студијске посјете били су и представници инспекцијских органа Федерације Босне и Херцеговине, Дистрикта Брчко и лабораторија.

У оквиру студијске посјете организована је посјета Државном ветеринарском институту, Државној управи за ветеринарство и Регионалнојцеска_студијска_мала2 Ветеринарској Управи. Присутнима је овом приликом презентован систем ветеринарског праћења производа анималног поријекла, Национални програм праћења резидуа, улога ветеринарске инспекције, информациони систем и управљање подацима. Такође, учесници су на терену присуствовали и практичној вјежби узорковања у рибњаку.

Циљ студијског путовања био је да се менаџери свих релевантних институција у Босни и Херцеговини из сектора ветеринарства упознају са организацијом и начином функционисања ветеринарских лабораторија, Управе за ветеринарство и Инспекцијске службе у Чешкој Републици, приликом имплементације Националног програма праћења резидуа.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh