РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:53 23.10.2009

Студијско путовање у Републику Србију и Републику Црну Гору

просвјетни_инспектори_малаГлавни републички просвјетни инспектор, Радмила Пејић боравила је од 12. до 16. октобра у студијској посјети Министрству просвјете Републике Србије и Министарству просвјете и науке Републике Црне Горе.

У студијској посјети коју је организовала Мисија ОЕБС Босне и Херцеговине боравило је пет просвјетних инспектора из Босне и Херцеговине, који су се овом приликом упознали са организацијом Министарства просвјете у Републици Србији и Републици Црној Гори, радом просвјетне инспекције, радом школских управа и слично.

Инспектори су имали прилику посјетити неколико образовних установа као што су Прва београдска гимназија, ОШ ''Лазар Саватић'' у Земуну, те Гимназију ''Слободан Шкеровић'' и ОШ ''Павле Ровински'' у Подгорици, као и канцеларије Мисије ОЕБС-а у Србији и Црној Гори.

Циљ ове посјете била је размјена искустава и успостављање сарадња са просвјетном инспекцијом Републике Србије и Републике Црне Горе.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh