РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:24 11.10.2019

Сузбијање сиве економије у фокусу рада тржишне инспекције

У циљу унапређења координације рада инспекцијских органа, 10. октобра 2019. године у Приједору је одржан радни састанак републичке тржишне инспекције и инспектора јединица локалне самоуправе Приједор, Козарска Дубица и Нови Град.

Кроз анализу рада, дискусију о практичним примјерима и проблемима из праксе, разматрање области и дјелатности са повећаним ризиком од настанка неправилности, инспектори су идентификовали правце заједничког дјеловања у наредном периоду.

Сузбијање сиве економије, нелегалног и нерегистрованог рада и даље ће остати у фокусу рада тржишне инспекције, а синхронизованим и координисаним дјеловањем републичких и инспектора на локалном нивоу тежи се унапређењу ефективности инспекцијског надзора, уједначавању рада инспектора и смањењу преклапања контрола републичких и локалних инспектора.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh