РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:18 08.11.2019

Свако кршење закона мора бити санкционисано

Нелегалан рад и сива економија наносе велику штету и раднику и друштву, те појединце који представљају нелојалну конкуренцију субјектима који легално раде треба најоштрије санкционисати, изјавио је вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Драгутин Шкребић.

На конференцији за новинаре одржаној поводом именовања на мјесто вршиоца дужности директора, Драгутин Шкребић је истакао да ће животно и професионално искуство искористити на начин да у сарадњи са другим надлежним органима, Пореском управом, МУП-ом, судовима и тужилаштвима настави да се бори против ових појава. Јасно је да једна институција самостално не може ријешити проблем сиве економије, али зато сви заједно можемо направити добар резултат, истакао је директор Шкребић.

Сврха инспекцијског надзора не треба да буде примарно репресија, али свако кршење закона треба санкционисати на прописан начин, рекао је директор Шкребић и истакао да циљ треба да буде легализација рада субјеката, јачање фондова, што ће утицати на раст животног стандарда и развијање Републике Српске. Истакао је да ће од својих сарадника тражити да раде само по закону, а сваки послодавац мора бити свјестан чињенице да је његов рад подложан контроли, те да нема заштићених и повлашћених.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh