РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:00 11.02.2016

Уништено 208 килограма зачина

На основу обавјештења о повлачењу и опозиву производа Паприка туцана љута" произвођача Шафрам, са тржишта Републике Хрватске, а због утврђеног присуства микотоксина Афлатоксина Б1 у недозвољеним концентрацијама, надлежна инспекција за храну Републике Српске је извршила контролу код увозника на подручју Републике Српске.

Мјера опозива односи се искључиво на горе наведени производ, у паковању од 50г у врећицама и 35г у стакленкама, са роком трајања до 30.10.2017. године, број серије/лота: 005515.

На основу достављених информација, контролом је утврђено да је системом сљедивости од крајњих дистрибутера и трговаца, увознику извршен поврат спорног производа у количини од 59 комада паковања по 35 грама и 4.107 комада паковања по 50 грама, у укупној количини од око 208 килограма, те је извршено њихово нешкодљиво уништавање.

Апелујемо на трговце, уколико су набавку спорног производа извршили код увозника са подручја Федерације Босне и Херцеговине да одмах контактирају добављача и изврше поврат, јер ће инспекције у саставу јединица локалне самуправе и у наредном периоду наставити са превентивним контролама у оквиру редовног надзора.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh