РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:36 17.09.2015

Уручена рачунарска опрема за потребе Инспектората Дистрикта Брчко

Представници Инспектората Дистрикта Брчко преузели су 16. септембра 2015. године од Инспектората Републике Српске рачунарску опрему набављену у оквиру пројекта Унапређење инвестиционог окружења и институционално јачање - ИЦИС".

Уручено је 15 преносних рачунара и два мултифункцијска штампача које је Инспекторат Републике Српске као Јединица за имплементацију ИЦИС пројекта набавио за потребе Инспектората Дистрикта Брчко.

Кроз овај пројекат, за Инспекторат Дистрикта Брчко набављена је рачунарска опрема, а у дијелу пројекта који се односи на интероперабилност обезбиједиће се потребна инфраструктура која ће омогућити електронско повезивање и размјену података и информација између институција.

Влада Републике Српске је Одлуком од 05.09.2012. године прихватила донацију Шведске агенције за међународни развој (СИДА), а у сврху реализације пројекта Унапређење инвестиционог окружења и институционално јачање - ИЦИС". Администратор гранта је Свјетска банка према чијим правилима и процедурама се врши набавка и финансијско управљање у пројекту. Пројекат се састоји од два дијела, од којих се први односи на ентитет Републику Српску и Брчко дистрикт БиХ, а други на ентитет Федерацију БиХ и заједничке институције Босне и Херцеговине. Сваки појединачни дио пројекта састоји се од сљедећих компоненти: успостављање система за размјену података и информација, реформа инспекција кроз унапређење квалитета рада инспекцијских органа и редизајнирање и поједностављивање процедура оснивања и гашења предузећа.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh