РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:13 29.07.2019

Успјешна сарадња Инспектората и Министарства унутрашњих послова

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Данијела Батар и директор Полиције Републике Српске, Дарко Ћулум разговарали су данас о унапређењу сарадње и заједничким активностима у циљу сузбијања нелегалне експлоатације природних добара.

Подршка припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, републичким инспекторима у њиховим активностима на терену, често је од кључног значаја за утврђивање почињеног прекршаја и његово санкционисање. Досадашња успијешна сарадња, процјена ризика и правовремено идентификовање потенцијалних неправилности, као и остварени резултати, показатељ су опредјељености институција Републике Српске да заједничким дјеловањем раде на заштити добара Републике Српске.

Управо протеклог викенда, републичка шумарска инспекција је уз подршку припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске вршила активности на провођењу Акционог плана Владе Републике Српске за сузбијање бесправних сјеча, крађа и нелегалног промета дрвних сортимената, у оквиру које је извршено преко 30 контрола и одузето око 110 метара кубних шумских дрвних сортимената.

Посебна пажња усмјерена је на нелегалну експлоатацију шљунка из ријечних токова, гдје се због природе посла радови изводе на отвореном, географски раширеном простору, те је подршка припадника полиције потребна за успијешно вршење инспекцијског надзора. На састанку је усаглашен начин координације у контролама у којима је републичким инспекторима потребна подршка припадника полиције.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.

Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh