РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:01 23.10.2009

Увођења ИСО стандарда

састанак_сида_мала

У просторијама Инспектората Републике Српске 19. октобра 2009. године одржан је састанак којем су присуствовали представници Инспектората, представник Шведске међународне агенције за развој (СИДА), Сигурлинни Сигурлиннасон и вође пројекта Развој регулаторне инфраструктуре за безбједност и квалитет хране, Маријо Перц.

Тема састанка била је увођење ИСО стандарда 17020:1998 (ИСО 9001:2008, 27001:2005) - општи захтјеви за инспекцијске органе, у Инспекторат Републике Српске и потенционално учествовање СИДА-е у овом пројекту.

Овом приликом директор Инспектората, Славко Суботић упознао је госте са организацијом и радом Инспектората Републике Српске, а Горан Вранић, начелник Одјељења за планирање, информатику и информисање презентовао је Инспекцијски информациони систем Републике Српске (ИМС).

Перц је истакао да су инспектори Инспектората Републике Српске били активни у пројекту Развој регулаторне инфраструктуре за безбједност и квалитет хране гдје су као тренери укључени у обуку за здравствено-санитарне и ветеринарске инспекторе и произвођаче хране из ХАЦЦП стандарда (Хазард Аналyсис анд Цритицал Цонтрол Поинтс - анализа ризика и критичне контролне тачке). ХАЦЦП је међународни стандард који подразумијева анализу ризика и дефинисање критичних контролних тачака у производњи хране и који кроз превентивни приступ уклања ризике у производном процесу.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh