РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:46 30.10.2020

За 24 часа извршено 770 контрола

У протекла 24 часа инспекцијски органи извршили су 770 контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У четири случаја утврђене су неправилности, због чега су изречене казне у износу од 6.000 КМ, док је за два објекта изречена мјера забране рада.

За потребе вршења појачаног инспекцијског надзора ангажовани су инспектори свих 13 инспекцијских сектора, као и инспектори јединица локалне самоуправе. Рад републичких инспектора организован је у смјенама, у складу са тренутно важећим радним временом. Циљ инспекцијског надзора је рад привредних субјеката уз поштовање превентивних мјера како не би дошло до потпуног обустављања привредних активности.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској још једном молимо грађане да крајње озбиљно схвате тренутну ситуацију и поштовањем превентивних мјера пруже подршку раду надлежних служби које се боре да заштите њихово здравље, а на првом мјесту медицинским радницима.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh