РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:19 02.11.2020

За седам дана извршено 3.000 контрола, за седам објеката забрана рада

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 3.052 инспекцијске контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У 25 случајева утврђене су неправилности, због чега су изречене казне у износу од 30.000 КМ, док је за седам објеката изречена мјера забране рада.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла четири мјесеца извршено је преко 23.000 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у износу од око 356.000 КМ, док је за 29 угоститељских објеката изречена и мјера забране рада.

Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену, посебно у угоститељским објектима у вечерњим сатима, средствима јавног превоза, али и другим објектима за које је специфична већа фреквенција грађана.

Имајући у виду да је вирус корона присутан у популацији и да је епидемиолошка слика погоршана, још једном подсјећамо грађане и привредне субјекте да је наша колективна одговорност тренутно најбоља заштита од ширења вируса, те их позивамо да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

Здравствена заштита становништва, исплате плата и социјалних давања не смију бити доведени у питање, а повећање броја обољелих, оптерећеност здравствених установа и удари које привреда трпи последњих пола године представљају озбиљан ризик и за наредни период.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh