РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:10 04.07.2019

Забрањен увоз 1.440 комада дјечијих играчака

Републички здравствени инспектор приликом контроле у спољнотрговинском промету забранио је увоз 1.440 комада дјечјих играчака "Natural world" поријеклом из Кине, због недозвољеног садржаја фталата.

Инспектор је у поступку инспекцијског надзора извршио преглед пошиљке и узорковање за потребе лабораторијског испитивања безбједности производа. Након анализа извршених у ЈЗУ "Институт за јавно здравство", Бања Лука, утврђено је да контролисани производ не одговара одредбама члана 3. Одлуке о ограничавању стављања на тржиште играчака и производа за дјецу који садрже фталате, због утврђеног садржаја фталата изнад допуштених количина.

Утврђене неправилности представљају здравствени ризик за дјечију популацију којој је производ намијењен, те је Рјешењем инспектора забрањен увоз пошиљке играчака и наложено њихово враћање пошиљаоцу или уништавање.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh