РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:18 16.04.2018

Забрањен увоз четири тоне додатака за прехрану

Републичка инспекција за храну протекле седмице је у оквиру редовног надзора забранила увоз и наложила поврат добављачу двије пошиљке додатака за прехрану, "Екстракта житарица и гљива богатог бета глуканом", укупне количине четири тоне, поријеклом из Словачке, а испоручиоца из Хрватске.

Прегледом пошиљки наведеног производа утврђено је да исти не посједују декларацију која садржи податке о употребљеним састојцима у производу, назив произвођача, нити име увозника, државу порјекла производа, нутритивну, као ни енергетску вриједност производа.

На чепу пластичне амбалаже од 1 кг налазио се датум 18-05-2017 који се лако, чак и руком могао избрисати. На декларацији се није налазио и обавезан податак о трајности поризвода који треба да садржи текст "употребљиво до" или "најбоље употријебити до".

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.

Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh