РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:54 25.07.2019

Забрањен увоз шампона због повећаног садржаја конзерванса

Републичка здравствена инспекција је током редовне контроле у спољнотрговинском промету забранила увоз пошиљке шампона за косу у количини од 572 комада, у паковању од једне литре, због повећаног садржаја конзерванса.

У поступку надзора над увозом предмета опште употребе, извршен је преглед пошиљке и узорковање за потребе лабораторијског испитивања безбједности производа. Анализом извршеном у ЈЗУ Институт за јавно здравство, Бања Лука утврђено је да пошиљка не одговара условима прописаним Законом о предметима опште употребе. Због утврђених одступања инспектор је Рјешењем забранио увоз пошиљке и наложио њено враћање пошиљаоцу или уништавање.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh