РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:24 31.10.2008

Завршен тродневни семинар о заштити на раду

р_пузицРадмила Пузић, главни републички инспектор рада и заштите на раду Републике Српске, учествовала је на тродневном семинару из области заштите на раду под називом „Процјена ризика-шта треба урадити, како се може урадити" у организацији Уније удружења послодаваца Републике Српске, а под покровитељством УСАИД пројекта ЕЛМО.

Главна инспекторица Пузић присутнима је презентовала стање заштите и здравља на раду у Републици Српској и резултате контрола инспекције рада у последње двије године.

На семинару су учествовали Ени Рајс, технички савјетник за питања заштите и здравља на раду при Међународном удружењу инспекција рада (ИАЛИ), која је одржала презентације „Процјена ризика - шта подразумијева, шта можете учинити", те „Побољшање рада малих предузећа", као и представници послодаваца Републике Српске, Републичке управе за инспекцијске послове и чланови комисије за израду подзаконских аката.

министар_томицГости семинара били су Бошко Томић, министар рада и борачко-инвалидске заштите са сарадницима и Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката Републике Српске.

Семинар је одржан у три града. У Источном Сарајеву 28. октобра, у Бијељини 29. октобра и у Бања Луци 30. октобра 2008. године. На ова три семинара присуствовало је око 200 учесника.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh