РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:19 11.08.2020

Због кршења мјера заштите од епидемије изречене казне од 10.200 КМ

У току протеклог викенда инспектори су због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама привредним субјектима изрекли казне у износу од 10.200 КМ.

Инспекцијски органи Републике Српске наставили су са појачаним контролама у вечерњим сатима, са акцентом на угоститељске објекте. Републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили су 453 инспекцијске контроле и у седам случајева субјекти су затечени у прекршају.

У оквиру наведених контрола извршених у протеклом периоду, инспектори су до сада изрекли казне у укупном износу од 124.550 КМ.

Уз огромне напоре које улажу надлежни органи на провођењу мјера превенције, отежане услове рада и пословања у којима већина привредних субјеката поштује дате препоруке, још једном позивамо грађане да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

Корона вирус се све више шири међу млађом популацијом, те овим путем апелујемо на младе људе, као и њихове родитеље, да предузму потребне мјере предострожности, да држе дистанцу и носе маске, јер исход борбе са вирусом корона тренутно зависи од наше колективне одговорности.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh