РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:22 21.12.2020

Због кршења мјера заштите од епидемије изречене казне од 17.000 КМ

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протекле седмице субјектима изрекли казне у износу од 17.000 КМ, док је за један објекат изречена и мјера привремене забране рада.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 1.040 инспекцијских контрола и у девет случаја субјекти су затечени у прекршају.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено преко 28.700 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 389.000 КМ, док је за 32 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Обзиром на предстојеће празнике инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену, са акцентом на објекте у којима је већа фреквенција грађана, као што су угоститељски и трговачки објекти. Долазак инспектора привредни субјекти могу очекивати у било које доба дана, у радне дане, али и дане викенда.

Неповољна епидемиолошка ситуација и даље нам намеће обавезу да се досљедно придржавамо свих прописаних мјера. Наш заједнички интерес је да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, али уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh