РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

09:12 24.04.2019

Због неодговарајућег квалитета забрањен увоз пошиљке конзервисане хране

Републичка инспекције за храну забранила је увоз пошиљке конзервисаног готовог јела гулаша, у количини од 235 килограма поријеклом из Србије, јер је утврђено да исти не испуњава услове у погледу квалитета.

Приликом прегледа пошиљке на увозу, извршено је узорковање за лабораторијску анализу ради контроле квалитета. На основу Извјештаја о лабораторијској анализи издатог од стране ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске утврђено је да производ не садржи довољну количину меса.

Према Правилнику о уситњеном месу, полупроизводима и производима од меса количина меса у готовом производу не смије бити мања од 30%, а лабораторијским испитивањем у конкретном случају утврђен је садржај од 20,83% меса.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh