РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:59 13.11.2019

Здравствени инспектори учествовали на Форуму о управљању хемикалијама

Представници републичке здравствене инспекције учествовали су на Форуму о управљању хемикалијама, који је у организацији Европске агенције за хемикалије (ECHA) одржан у Хелсинкију 05.11.2019. године.

На Форуму су учествовали представници Европске комисије, земаља чланица ЕУ и представници појединих земаља које се налазе у процесу придруживања ЕУ. Форум је организован у виду јавног савјетовања, а све са циљем добијања повратних информација од свих заинтересованих страна, земаља учесница Форума, као и ради прикупљања најширег распона информација о регулаторним процесима.

Учесници Форума континуирано раде на усаглашавању и размјени информација о опасностима и ризицима као и сигурној употреби хемијских супстанци које се производе или увозе.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh